Saturday 1 June 2019

Χορεύοντας την Ιεροτελεστία της Άνοιξης



Στην κοινότητα τού music-village.gr.





   Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης είναι μια πλούσια και γενναιόδωρη μουσική που παρέχει μια πλούσια παλέτα χορευτικών προσεγγίσεων. Με αφορμή τη μουσική θα εξερευνήσουμε πώς μπορεί να σωματοποιηθεί και να χορέψουμε όντας ένα με αυτήν. Να την ακολουθήσουμε, να προηγηθούμε, να συναντηθούμε, να αναπνεύσουμε τον ίδιο αέρα, να συμπορευτούμε.
   Στο εργαστήρι θα δουλέψουμε ομαδικά, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα μάθουμε δοσμένες χορευτικές φράσεις μοντέρνου και σύγχρονου χορού, θα προτείνουμε δικές μας ενώ θα δουλέψουμε και τεχνικά.

   Το εργαστήρι απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν γνώση μιας σωματικής πρακτικής. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες ή σπουδαστές χορού, τσίρκου, ηθοποιοί με ιδιαίτερη σωματική οπτική, μουσικοί με ενδιαφέρον και κλίση στις παραστατικές τέχνες κ.α.

   Στο τέλος του κύκλου θα γίνει χορευτική παρουσίαση με ζωντανή εκτέλεση του έργου Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Igor Stravinsky (πιάνο για τέσσερα χέρια). 

   Συνιστώμενος εξοπλισμός: μαλακά/το δυνατόν ευέλικτα παπούτσια, δεδομένου ότι θα δουλέψουμε πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες: γη, ξύλινο πάτωμα και πέτρα (πλακόστρωτο). Προαιρετικά στρώμα yoga ή υφασμάτινο.

Διάρκεια: 33 ώρες
Ωράριο: 10.00 – 14.00 (ομάδα εργαστηρίου)
17.00 – 19.30 (ομαδικά sessions, εργασία με άλλες ομάδες, διαλέξεις) 
Περιορισμένες θέσεις (max 18)
Γλώσσα: ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά


No comments: